уторак, 28. фебруар 2017.

Turske pitice


Da zaokružimo serijal naših predloga za doručak, poslednji receptić u nizu su upravo turske pitice (ideja potiče sa jednog turskog bloga, pa sam ih zato tako nazvala:). Štos je u motanju kora, pa pitice budu veoma interesantnog oblika, hrskave i fine, pogledajte receptić u nastavku:

Sastojci: 500 g tankih kora, oko 150 ml ulja i 150 ml mineralne vode, 1 jaje za premazivanje, susam 

Nadev: 300 g svežeg sira, 300 g spanaća, 2 jajeta, 2 kašike pavlake, malo soli

Priprema:

Pripremite prvo nadev, izgnječite sir a spanać sitno iseckajte. Dodajte kiselu pavlaku, umućena jaja i malo soli po ukusu. Pitice možete filovati i samo sa sirom, mlevenim mesom, pečurkama i dr.

Na radnu površinu stavite jednu koru i poprskajte mešavinom ulja i mineralne vode (2-3 kašike biće dovoljno). Zatim skupite koru na sredini i počnite da uvrćete u smeru kazaljke na satu dok se ne skupe svi krajevi (kao na slici).


Na sredinu stavite kašiku-dve fila, pa krajeve koji su slobodni preklopite preko fila i sve lepo ušuškajte. Zatim celu piticu preokrenite na drugu stranu, tako da strana koja je bila na stolu sada dođe gore. Poređajte pitice na pleh i premažite umućenim jajetom, po želji pospite susamom. Pecite ih na 200 C oko 20-30 minuta da postanu fino hrskave. Prijatno grickanje!:)


10 коментара:

  1. Анониман1. март 2017. 03:12

    Mora da se prizna , Turci su zaista majstori za testa za pite. Kako ovo lepo izgleda mogu da zamislim kako leti po stolu:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potpuno se slazem sa tobom, njima ovakvi receptici idu k‘o od sale.:)))

      Избриши
  2. Odlicne pitice ,fantasticna izvedba :-))

    ОдговориИзбриши
  3. Super izgledaju baš je fora ovaj način motanja.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман1. март 2017. 21:58

    Super izgleda! Kad ti napravis, naravno! Nema sansi da meni ovo podje od ruke.

    ОдговориИзбриши
  5. Praznik za oči :) U suštini su uobičajeni sastojci kao za pite, ali način motanja kora je učinio da jelo bude više od pite :)

    ОдговориИзбриши