недеља, 12. фебруар 2017.

Čvorići za doručak


Več odavno imam želju da na jedno mesto skupim odabrane receptiće za doručak.:) Većina njih se već nalazi na blogu pod tagom doručak, a u narednom periodu moći ćete da pročitate sledeće recepte ovim redom:

1. Čvorići sa slaninom (pravimo ih već danas:)
2. Ideje za ukusan hrono doručak
3. Isprobani recepti koleginica blogerica
4. Hlepčići iz Pompeje
5. Kobasice u testu
6. Stromboli
7. Turske pitice

Čvorići sa slaninom


Ovu lepu ideju sam jednom prilikom videla na netu, žao mi je što nemam sačuvan link, tako da sam improvizovala sa već poznatim testom a vi slobodno napravite po vašem omiljenom receptu.:)

Sastojci (za 10-12 komada): 600 g brašna, 25 g svežeg kvasca, 1 kašičica soli, 1 kaf.šoljica ulja (75 ml), oko 2 dl mleka ili vode, 2 kašike ajvara, 10-12 šnitica slanine

Priprema:

Razmutiti kvasac u pola šolje toplog mleka sa malo šećera i brašna. U dubljoj posudi izmešati brašno, so, dodati pripremljeni kvasac, ulje i ajvar, pa sa mlakim mlekom ili vodom zamesiti glatko testo. Pokriti i ostaviti da odmara 20 minuta.


Testo podeliti na 10-12 delova i oblikovati loptice. Svaku rastanjiti kao štapić, staviti po jednu šniti slanine i napraviti čvoriće. Poređati na pleh i ostaviti da odmaraju još malo dok se rerna zagreje. Pre pečenja premazati mešavinom ulja i vode i peći na 200 C oko 30 minuta. Prijatno!:))


Recept za čvoriće objavljen je u online izdanju magazina Plezir.:)

4 коментара:

  1. Ovoga si se odlično setila. Baš gledam kod pomoravke njen poslednji post u kome kaže da nije sigurna da li je ovo već objavljivala, pa sam pomislila koliko blogera objavi recepte ,koji onda stoje na blogu i zaboravljeni su. Naravno osim od autora i kad tražimo nešto specifično. a ovi čvorčići su idealni za doručak

    ОдговориИзбриши
  2. E sad i ideje za slatki dorucak!
    Pozdrav od Nezahvalne!

    ОдговориИзбриши