уторак, 30. јануар 2018.

Lisnate rolnice sa limun kremom



Posle duže pauze, evo jednog laganog i finog receptića za desert. Potrebno vam je pola pakovanja lisnatog testa i svilenkasta limun kremica koju ćete napraviti za desetak minuta (samo nemojte pasti u iskušenje da sve poručkate pre nego nafilujete rolnice:))).

Lisnate rolnice sa limun kremom

Sastojci: 250 g lisnatog testa, 250 ml slatke pavlake, 2 jaja, 4 kašike šećera, 1 vanilin šećer, sok od 1 limuna, 1 kašičica gustina, 25 g putera, 1 jaje za premazivanje rolnica

Priprema:

Lisnato testo tanko razviti i iseći na trakice širine oko 1 cm. Kalupiće premazati maslacem i namotati trakice testa tako da se malo preklapaju. Gotove rolnice poređati na pleh preko papira za pečenje i premazati ih umućenim jajetom. Po želji, možete ih posuti i listićima badema.:)

Rolnice pecite na 200 C oko 15-20 minuta, dovoljno je da blago zarumene. Sačekajte da se malo prohlade, pa ih pažljivo skinute sa kalupa.


Priprema kreme: umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati sok od limuna i gustin. Kuvati na pari desetak minuta da se krema zgusne.  Kad je skoro gotovo, dodati komadić putera i ostaviti na stranu da se ohladi.

Slatku pavlaku umutiti kao šlag i umešati ohlađenu kremu od limuna. Sve staviti u špric sa zvezdastim nastavkom i napuniti lisnate kornete. Pospite ih šećerom u prahu i čuvajte na hladnom do služenja.:)


Ideja: rolnice se mogu puniti i voćnim kremom, jednostavno umutite slatku pavlaku u šlag i dodajte malo pasiranog voća po želji (jagode, maline, kupine i sl.), a kad se rashlade biće poput pravog sladoleda.:))

16 коментара:

  1. Savrsene! Prvom prilikom probam! Vec sad znam da ce nestati u trenu! Hvala puno na receptu !!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga, sigurna sam da ces ih fantasticno napraviti, kod tebe nema sta da ne uspe!:))**

      Избриши
  2. Jako lepo! Samo jos da znam gde bih mogla da nabavim kalupe :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Draga, za prvu pomoc mogu posluziti kornetici od kartona ili cak kupovni korneti, samo ih treba obloziti folijom, meni su tako pomogli u pocetku.:) p.s. gledacemo nekako da i pravi kalupici stignu do tebe.:))*

      Избриши
  3. Baš su lepe šamrolne.I ja volim najviše sa slatkom pavlakom...:)

    ОдговориИзбриши
  4. Opaska u vezi s limun kremom ti je sasvim na mestu, kod mene je u vrhu svih kremova i namerno je ne pravim često - jer bi bilo kao u tvojoj poruci :)
    Rolnice pune krema su pravi izazov :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Ma, znala sam da ima jos ljubitelja limun krema, sef ga obozava u oblandama, ali i rolnice mogu da prodju.:))

      Избриши
  5. Ja sam isto jedna od ljubitelja limun krema. Jedna od zaštita za limun kremu je praviti duplu meru, jedna se lizne, pa lizne pa nestane, a drugom se filuje. Jedino tako se može zasigurno završiti punjenje rolnica. To je bio patent moje mame, kada je u stara vremena tata bio zamena za mikser i mutio kreme za torte i kolače. Šalu na stranu, divne rolnice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Aleksandra, odlican savet i sve pohvale za timski rad!:))) p.s. bas mi je drago da se nas klub ljubitelja limun krema tako lepo uvecava!:))) Veliki pozdrav!

      Избриши
  6. ovo je predivno... a nije ni čudo od Mignonne je

    ОдговориИзбриши