понедељак, 4. децембар 2017.

Gosti kuhari & fina, mala, zelena trgovina:)


Danas u gostima na blogu imam posebno zanimljiv dvojac, dva brata, koji su za vas pripremili jednu finu poslasticu. Marko i Tomislav nam dolaze iz Šibenika, osim što vole da kuhaju (jedan malo više, zapravo i drugi, ali mu prvi nerado prepušta kuhinju:)), njih dvojica vode i jednu finu, malu, zelenu EKO trgovinu (više o tome posle recepteka:)). 


MAJMUNSKE KOCKE


Tijesto: 4 žumanjka
              4 žlice šećera
              4 žlice brašna
              1 žlica kakaa
              1 prašak za pecivo
              1 vanilin šećer
              snijeg od 4 bjelanjka

Krema: 3 jaja
              25 dag šećera
              3 rebra čokolade (meni uvijek treba više 😋 )
              3 žlice gustina
              3 dl mlijeka
              15 dag margarina


Ostali sastojci: 2 slatka vrhnja(za šlag)
                          4 banane**
                          jaka crna kava

Priprema:

Najprije izmiksamo žumanjke, šećer i vanilin šećer da se dobije lijepa glatka smjesa. Dodamo brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakao (smjesa će Vam izgledati malo tvrđa, ali kad se doda snijeg od bjalanjaka biti će sasvim ok) i kad smo to sve dobro izmiksali dodamo snijeg od bjelanjaka (lagano ga umješamo sa kuhačom). Ja kolač radim u velikom plehu tako da dobijem fini tanki biskvit (u mom slučaju, što manje biskvita, a što više kreme😄😄 ) iako nije problem raditi u manjem plehu.

Kad se biskvit ispeče (peče se na 180 stupnjeva, 10-15min) izvadimo ga vani da se malo prohladi i polijemo sa crnom kavom.

Za kremu, najprije otopimo čokoladu. Kad se ohladi, dodamo jaja, šećer, mlijeko pomješano sa gustinom i stavimo kuhati na laganu vatru. Kod kuhanja moramo stalno miješati da se krema ne zalijepi i ne zagori. U kuhanju, krema se stisne i pustimo ju da se ohladi te dodamo margarin i opet sve dobro, dobro izmiksamo i rasporedimo kremu po biskvitu.

Banane izrežemo i poslamo na kremu i sve zajedno prekrijemo sa šlagom od slatkog vrhanja.

**Količina banane ovisi o plehu u kojem spremate kolač. Ja radim u većem plehu i uvijek mi treba više banana (cca.7-8).

Treba malo više vremena da se napravi, al‘ ćete se začuditi kako brzo nestaje....:)


Ovaj prefini receptić Vam šalje vesela ekipa "Fontane Zdravlja", trgovine koja se bavi prodajom zdrave, BIO i EKO proizvoda. Iako ovaj receptić ne spada u tu kategoriju, ali i mi smo ljudi, pa moramo malo zgriješiti, naročito kad su kolači u pitanju.

Za sve koje interesira zdrav način prehrane, slobodno nas možete posjetiti na facebook stranici "Fontana Zdravlja". Tamo ćete naći dosta finih i ZDRAVIH recepata kao i pojašnjenje za pojedine proizvode, a u slučaju da Vam treba pokoji savjet, slobodno nam pošaljite poruku i mi ćemo Vam nastojati odgovoriti u što bržem roku.

Veliki pozdrav Vam šalje vesela ekipica "Fontane Zdravlja"!:)



2 коментара:

  1. Bravo za braću, recepti su odlični. A pregledaćemo i njihove ostale zanimacije

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Moram priznati da su se potrudili, ovo je bio rodjendanski slatkis, poklon jednog brata drugome i prilicno je dobro uspeo... nadam se da ce nam jos koji put doci u goste.:)) Hvala puno na javljanju, saljem poljupce!:))*

      Избриши