понедељак, 3. јул 2017.

Sangrija & sorbe od limuna


Za pravi letnji ugođaj u bašti ili na terasi potrebno samo je nekoliko kriškica voća po želji, kockice leda i malo penušavih mehurića, sve začiniti listićima mente i eto osveženja na tropskim temperaturama!:))

Sangrija


Sastojci: 1 l belog vina, 2 dl penušavog vina, 2-3 kašike šećera, 1 limun, 1 pomorandža, ½ manje dinje, 2 čvrste breskve, zrnca belog grožđa, nekoliko listića nane + kockice leda po potrebi

Priprema:

Limun i pomorandžu dobro operite i isecite na tanke kolutove. Dinju isecite na kockice ili specijalnim nožićem izvadite loptice. Breskvu isecite na tanke kriške zajedno sa korom. Sve stavite u dublju činiju ili veći bokal i prelijte belim vinom. Dodajte nekoliko listića nane i šećer po želji, lagano promešajte.


Ostavite najmanje 2 h u frižideru da se sve fino rashladi. Pre služenja, dodajte šampanjac i poslužite u širokim čašama u dugim letnjim večerima.:)



Sorbe od limuna


Sastojci: 200 ml vode, 200 g šećera, sok i korica 1 limuna + penušavo vino, nekoliko listića mente

Priprema:

U dublju posudu sipajte vodu i šećer i kuvajte oko jedan minut. Pomerite sa ringle i dodajte sok i fino naribanu koricu neprskanog limuna. Sipajte u posudu za zamrzvanje i ostavite par sati u zamrzivaču da se fino rashladi i stegne. Povremeno promešajte kako bi se razbili kristalići leda.

Predlog za serviranje: u čaše sipajte ohlađeni šampanjac i stavite jednu-dve kuglice sorbea od limuna, dekorišite listićima mente i odmah poslužite.


6 коментара:

  1. Prijalo bi i sad i ako je zahladnelo :-) Ide u pin pića :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Bila sam nekoliko puta u Španiji, probala sam sangriju koja je, doduše, bila crvena, i.........samo sam probala :) Ne pijem alkohol uopšte, nego me ponelo ono voće u bokalu, medjutim, nije to moja "šolja čaja" :)

    Tvoj "uradak" izgleda sjajno, kao i sve što si do sada pripremala, tako da uživam u gledanju sličica i onog finog cveća na terasi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Moze i u crvenoj varijanti, gosti se nece buniti.:)) P.S. ovo su proslogodisnje fotkice, ove godine je vise zelenila a manje cvetica.:))

      Избриши
  3. Анониман4. јул 2017. 11:03

    Prava stvar za tople dane. Fotkice su sjajne

    ОдговориИзбриши