уторак, 20. јун 2017.

Rolnice u pikantnom sosu



Lagani letnji ručak koji će podjednako prijati i ljubiteljima povrća i gurmanima.:) Šef je nedavno bio u Novom Sadu, i kao pravi Lala, vratio se sa vrlo konkretnim "suvenirima" u vidu domaćih kobasica, a pravi način da se iskoriste je da ih zarolamo u nežne tikvice, osvežimo mrvicom mediteranskih začina i sve ušuškamo u ljutkasti sos. Ove rolnice možete poslužiti tople ili mlake, a nastale su u saradnji sa Nectar Tomatellom.

Rolnice od tikvica u pikantnom sosu


Sastojci: 2 srednje tikvice, 500 g svežih domaćih kobasica, 1 crni luk, 2 čena belog luka, ½ ljute papričice, 1 dl crnog vina, 1 pakovanje Nectar Tomatella150 g mocarele ili kačkavalja, so, biber po ukusu, ½ kašičice čili pahuljica, bosiljak, origano, timijan

Priprema:

Tikvice isecite na tanke šnite, premažite uljem sa obe strane i ispecite u gril tiganju. Ostavite na stranu da se prohlade. Za to vreme iseckajte crni luk na sitne kockice i propržite na malo ulja. Oljuštite kobasice i izvadite nadev, pa propržite zajedno sa lukom. Dodajte pola čaše crnog vina i sve zajedno dinstajte desetak minuta da ispari višak tečnosti. Dodajte začine po želji i malo čili pahuljica ako volite pikantniji ukus.


U posebnoj posudi pripremite umak od paradajza. Iseckajte sitno beli luk i pola ljute papričice, pa propržite na malo ulja da fino zamiriše. Sipajte 500 ml Nectar Tomatella sa bosiljkom i origanom, smanjite temperaturu i kuvajte desetak minuta da se umak reducira.

Na svaku šnitu grilovane tikvice stavite po kašiku pripremljenog nadeva, ravnomerno rasporedite i zamotajte rolnice. Ukoliko vam preostane fila, možete ga dodati u umak od paradajza.


Odaberite dublju posudu za pečenje i na dno sipajte polovinu pripremljenog umaka. Poređajte rolnice od tikvica i prelijte preostalim umakom. Na svaku rolnicu stavite po komadić mocarele, pospite seckanim začinskim biljem i stavite u zagrejanu rernu da se sve fino zapeče. Pecite na 200 C oko 15 minuta, tek toliko da se sir otopi. Poslužite toplo za ručak ili večeru uz čašu crnog vina.

Prijatnoo!:)

6 коментара:

  1. Savršeno! Još kad bi mi to, u ovoj strašnoj vrućini, netko drugi pripremio - ehhhh! Fotke od kojih idu zazubice (kao i uvijek!).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo, javljam se dobrovoljno, ti samo spremi serpice.:)))

      Избриши
  2. Joj, kako je dobro :)

    Je l' mogu i ja da spremim šerpicu? :))

    ОдговориИзбриши