уторак, 16. мај 2017.

Dansko pecivo sa jagodama


Da li ste za slatki doručak, recimo lisnati "paketić" sa filom od pavlake i jagoda i šoljicu bele kafe?:) Ako je vaš odgovor potvrdan, krenite odmah sa čitanjem recepta... ali ne u kasne sate, već sačekajte jutro!:)))

Dansko pecivo sa jagodama


Sastojci: 500 g lisnatog danskog testa (recept), 200 g krem sira ili kisele pavlake, 1 kašika šećera, 1 vanilin šećer, malo naribane limunove korice, sveže jagode + 1 jaje za premazivanje

Priprema:

Napravite lisnato testo sa kvascem po receptu iz linka ili po vašem omiljenom receptu. Testo rastanjite u pravougaonu koru i isecite višak na krajevima (od njih možete napraviti pužiće, npr.).

Razvijeno testo isecite na pravougaonike, recimo7x10 cm. Zatim svaki pravougaonik zasecite duž ivica na 0,5 cm od kraja (da testo na sredini ne bi previše naraslo tokom pečenja).


Umutite krem sir sa šećerom i dodajte malo naribane limunove korice. Stavite po malo fila na sredinu svakog pravougaonika. Jagode očistite od peteljki i isecite na četvrtine ili listiće, pa rasporedite preko fila od sira (ja sam stavila još po kašičicu pekmeza od jagoda).


Ivice testa premažite umućenim jajetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-25 minuta. gotovo pecivo pospite šećerom u prahu zamirisanom vanilom. Prijatno grickanje!:)

Napomena: možete koristiti sveže ili smrznuto voće, isprobajte kombinaciju koja vam se najviše sviđa (šumsko voće, borovnice, višnje, ribizle i dr.). Ako ste ipak ljubitelj slaniša, napravite slanu varijantu, sa pečurkama, šunkicom, sirom i sl.:)


9 коментара:

  1. Одговори
    1. Zoko, trebalo bi da tamo otvoris jednu finu pekaru, mislim da bi bila pravi hit!:))

      Избриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Mislim da svi volimo jagode, verujem da je i taj slatki hlepcic vrlo fin, bas onako za dorucak ili popodnevnu uzinu.:)

      Избриши
  3. Анониман20. мај 2017. 22:12

    Divno izgleda, Lana! Ja sam pravila nesto slicno sa kajsijama, stvarno je dobro. Moracu da probam ovako sa jagodama, sigurno ce nam se dopasti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga, verujem da su bile odlicne sa kajsijama, nadam se da ce vam se dopasti i u crvenoj varijanti.:))

      Избриши