понедељак, 27. фебруар 2017.

Stromboli


Odlično za doručak ili kada se najave gosti, možete čak i zamrznuti pripremljene veknice pa ih samo zagrejati po potrebi.

Sastojci (za testo): 500 g brašna, pola kockice svežeg kvasca, 1 kašičica soli, 3 kašike ulja, 1 šolja mlake vode + 1 jaje za premazivanje

Nadev: šunka, kačkavalj, pečurke, sos od paradajza, začini (origano, peršun i dr.)

 Priprema:

Razmutiti kvasac u pola šolje tople vode sa malo šećera i brašna, sačekati da ispuni šolju. Izmešati brašno i so, dodati pripremljeni kvasac, ulje i mlaku vodu koliko je potrebno da se zamesi glatko testo. Pokriti i ostavite da odmara oko pola sata.


Testo razviti u pravougaonu koru i premazati sosom od paradajza. Zatim staviti listiće šunke, naribani kačkavalj, seckane šampinjone i sve posuti origanom i peršunom. Testo zaviti u rolat a krajeve malo preklopiti prema unutra da fil ne iscuri prilikom pečenja.

Premazati umućenim jajetom i zaseći ukoso na par mesta. Peći na 200 C oko 30-40 minuta. Poslužiti toplo za doručak, a može se poneti na izlet.:)

Napomena: ovo je u osnovi testo za pizzu, ali može se praviti i sa bilo kojim drugim testom po želji (sa jogurtom, jajima itd.). Za nadev slobodno koristite šta nađete u frižideru, odlično je i sa kulenom, kobasicama, paprikama i dr.

14 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Super izgledaju, jednostavno obožavam takve zavijutke.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam uvek ZA....kod mene nema šanse da se to zamrzne, spremimo i pojedemo...

    ОдговориИзбриши
  4. Ne znam zašto kad god čujem reč Stromboli ja pomislim da je to neki italijanski film :) Super je inače i kao testo

    ОдговориИзбриши
  5. Jako mi se svidja,pravicu,deca ce obozavati :)

    ОдговориИзбриши