субота, 28. јануар 2017.

Tartići sa pečurkama



Za ušuškani topao vikend preporučujem vam da napravite ove ukusne tartiće sa pečurkama. Možete ih poslužiti za doručak, ručak ili večeru, a idealni su za grickanje uz filmski vikend maraton.:))

Tartići sa pečurkama



Sastojci (za 6 tartića): 2 šolje integralnog brašna (oko 300 g), 1 ravna kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, 2-3 kašike ulja, mineralna voda

Nadev: 400 g pečuraka po izboru, 1 vezica mladog luka ili spanaća, 100 g sira, domaći sos od paradajza, so, biber, začinsko bilje (peršun, bosiljak, origano)

Priprema:

 Izmešati sve sastojke i dodati vode koliko je potrebno da se zamesi testo. Testo zamotati u foliju i ostaviti da stoji 10-15 minuta, a za to vreme pripremiti nadev. Pečurke iseći na četvrtine, a mladi luk/spanać i sir na kolutiće.

Zatim rastanjiti testo i utisnuti u podmazane kalupiće, višak iseći nožem. U svaku korpicu staviti po par kašika umaka od paradajza, rasporediti nadev i preliti sa malo ulja. Peći na 200 C oko 20 minuta i poslužiti tople tartiće za doručak.


Ovaj recept možete pronaći u najnovijem broju Blic Žene u posebnom dodatku posvećenom pitama od prhkog testa, a tu su i recepti dragih koleginica blogerica Naleta, Tanje, Minje i Jelene.:)



6 коментара:

  1. Odlicno i za neki sedeljku sa prijateljima! Probamo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zelim vam lepo druzenje, a verujem da ukusnih zalogajcica nece nedostajati.:))

      Избриши
  2. Meni odlična ideja za piknik. Uz neku salaticu , uživanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moze i za piknik, nece zauzeti puno mesta u korpi pored cebencenceta, dobre knjige i par lopti.:))

      Избриши
  3. Sjajan odabir recepata, priznajem! Uživala sam u lepom i kvalitetnom društvu. Počastvovana sam. ☺ ♥ Love you, darling

    ОдговориИзбриши