уторак, 20. децембар 2016.

Domaći marshmallows


Recept naše drage Rijeke dolazi nam sa severa i čini mi se da je ovo zimsko vreme pravi trenutak da napravite ove snežne kockice.:) Potrebno je svega par sastojaka i nešto vremena da se ohlade, pa ako ih napravite večeras već sutra možete uživati u nežnim i penastim kockicama poput oblačića.:))

(originalni recept:)

Sastojci: 300 g sitnog šećera, 75 g šećera u prahu, 1 belance, 150 ml hladne vode, 2 kesice želatina (20 g), 150 ml tople vode + 200 g kokosa za dekoraciju, 1 kašika kakao praha

Priprema:

U dublju posudu staviti šećer, belance i hladnu vodu. Posebno razmutiti želatin u toploj vodi i dodati u prethodnu smesu. Sve mutiti mikserom oko 30 minuta.


Pomešati kokos i kakao, pa jedan deo rasporediti na dno pravougaone tepsije. Preko toga sipati umućenu smesu, lepo poravnati i posuti ponovo kokosom i kakaom. Ostaviti par sati u frižideru da se lepo stegne, a zatim iseći na kocke i uvaljati u preostalu mešavinu kokosa. Čuvati na hladnom a može se i zamrznuti.


Napomena: u umućenu smesu se može dodati i par kapi arome po ukusu, recimo od maline, pa će kolačići dobiti nežnu roze boje i fini ukus. Gotove kockice marshmallowsa možete staviti na štapiće ili papirnate ukrasne cevčice i dobićete vrlo dekorativne popse.:)



2 коментара:

  1. Obavezno cu isprobati ovaj recept. Pravila sam jednom marshmalows po nekom americkom receptu, bez belanaca i nije nam se dopao. Bio je kao zvaka... A inace ih mnogo volim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako volite manchmallowse onda ce vam se sigurno dopasti, ovi su skroz pufnasti i mekani.:)))

      Избриши