среда, 23. новембар 2016.

Čokoladna torta sa kuglicama



Jedna vrlo čokoladna tortica, punog ukusa i prava bomb(on)a... da li je možda neko za parčence?:)

Recept je iz arhivskog izdanja magazina MEZZE.:)


Čokoladna torta sa kuglicama (i listićima:)


Sastojci (za koru #18 cm): 2 jaja, 2 kašike šećera, 75 g putera, 75 g čokolade, 2 kašike brašna, 1 ravna kašičica praška za pecivo, malo naribane korice pomorandže, rum ako volite:)

Fil: 200 ml slatke pavlake, 150 g čokolade sa 70% kakaoa + čokoladne bombonice za dekoraciju
Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljeni puter, čokoladu, naribanu koricu pomorandže, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju pažljivo umešajte šam od belanaca. Sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 20-tak minuta na 180°C. Gotovu koru poprskajte sa par kašika razblaženog ruma.

Umutite slatku pavlaku u šlag a čokoladu rastopite na pari. Sve fino sjedinite i sipajte preko ispečene kore u kalupu. Ostavite par sati u frižideru da se lepo ohladi i stegne. Torticu pažljivo nožem odvojite od ivica kalupa i izvadite na tanjir, a zatim ukrasite čokoladnim bombonicama ili listićima od čokolade.:)

14 коментара:

  1. E super! Ovako nesto mi treba pocetkom januara! Probacu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divnoo, ovo je skroz mala tortica, pa ako se pravi za neko vece okupljanje, mogu se slobodno duplirati sastojci.:)) Uskoro ce recept pratiti i fotke izrade listica od cokolade, mada verujem da je tu uglavnom sve jasno.:))

      Избриши
  2. Blago onima koji vole čokoladu a torta izgleda fantastično:))

    ОдговориИзбриши
  3. Draga moja, ne znam da li je "mozda neko" za parce, ali ja sam za celu tortu :-))))) Predivno deluje :-*

    ОдговориИзбриши
  4. Vec sam dekorisala domacim cokoladnim listovima poslastice moje, a ono sa maltizers kuglicama sam davno videla u netu ali nisam jos koristila. Svidja mi se da stavim maltizers kao dekoracija ali jos uvek nisam.

    ОдговориИзбриши
  5. Prava čokoladna divota, volim takve torte. Divno si ju dekorirala! Ja bi isto pola ovih kuglica pojela dok ih stavljam na tortu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Hvalaa, ovo je bila skroz brzinska dekoracija, malo sam zabusavala, pssst...:))))

      Избриши
  6. Kakva torta! Kuglice su hit :) Jesu li to one s lešnikom? :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))) E, ovo su neke pufnaste kuglice, nisu sa lesnikom, podsecaju malo na napolitanke... zovu se Choko flips, a radi ih Vitaminka (u malim narandzastim kesicama:).

      Избриши