недеља, 2. октобар 2016.

Tart od bundeve i tikvica



Jedno lagano jesenje predjelo za sve ljubitelje bundeve, veoma blagog ukusa i u zavisnosti od toga kog povrća više stavite, preovladeće upravo slatkasta ili slana kombinacija.:)

Sastojci (za testo): 200 g brašna, 100 g putera, 100 g sira, 1 jaje, malo soli, hladno mleko po potrebi

Nadev: 1 kriška bundeve, 1 manja tikvica, 200 g krem sira, 2 dl pavlake, 1 jaje, so, biber

Priprema:

Napravite prhko testo od brašna, putera, malo soli i izmrvljenog sira, dodajte jedno jaje i mleko. Testo zamotajte u foliju i stavite u frižider 30 minuta.


Za to vreme isecite bundevu na kockice a tikvicu na kolutiće. Pomešajte krem sir, pavlaku i jedno jaje. Posolite i pobiberite po ukusu. 

Testo rastanjite i obložite kalup za pečenje. Premažite pripremljenim filom od sira, a preko toga rasporedite iseckano povrće.


Sve prelijte sa malo ulja, pospite peršunom i stavite u rernu da se peče na 200 C oko 30 minuta. Kad se tart ispekao, iseckajte na šnite ili trougliće i poslužite toplo.:)

Napomena: tart je veoma blagog i neutralnog ukusa, tako da mu fino pašu i prepečene kockice slaninice na vrhu, slobodno ih dodajte po želji. Prijatno grickanje!:)


12 коментара:

  1. da bekomme ich doch gleich wieder HUNGER,
    so lecker

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT

    ОдговориИзбриши
  2. Jedino sto mogu je da ponovim prvu recenicu iz ovog gornjeg komentara na nemackom jeziku. Vise necu da otvaram tvoj blog pred spavanje...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gosca uvek ostavlja lepe komentare, sreca da postoji google prevodilac, posto sa nemackim ne stojim bas najbolje... slobodno navrati ujutru, napravicu i kaficu.:)))

      Избриши
  3. Ma divota! Za nas koji volimo sve oblike i vrste tikava i tikvica ova kombinacija sa sirom je savršena!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam da volis takve kombinacije, dalo bi se tu jos stosta fino iskombinovati ili dodati.:))

      Избриши
  4. Одговори
    1. Najbolje je neki blagi, neutralni sir (svezi kravlji ili cak krem sir), testo bude mekano i fino.:)

      Избриши
  5. Neobična kombinacija ali svakako je krajnji rezultat ukusan. Lep recept

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, bas je nekako neutralnog i blagog ukusa, pa se moze kombinovati po zelji.:)

      Избриши
  6. Jesen stiže bundevo mojaaa :))

    Divan ti je tart, uvek ti je sve fino, i sastojci i slika, da čovek poželi odmah da zasuče rukave :)

    Testo za tart kao za slane štapiće :)) Njami.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))) Bas sam nesto inspirisana bundevama, bice jos receptica na slicnu temu.:)) e, da... testo je kao za stapice, da posaljem brzom postom tanjiric?:))

      Избриши