понедељак, 5. септембар 2016.

Pizza od špageta



I najzad poslednji receptić u nizu naših predloga za brzi letnji ručak sa testeninom. Za pripremu možete iskoristiti kuvane špagete koje su možda preostale od ručka, pa eto zgodnog načina da ih upotrebite i napravite novo i ukusno jelo.

Pizza od špageta

Sastojci: 350 g špageta, 1 crni luk, 2-3 veća paradajza, 1 čen belog luka, 100 g pancete, 100 g mocarele, nekoliko čeri paradajza, so, biber, začinsko bilje po želji

Priprema:

Skuvati špagete u slanoj vodi, ne sasvim do kraja, a zatim ocediti. Napraviti sos od svežeg paradajza ili iz limenke (ako žurimo:). Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja, dodati kockice oljuštenog svežeg paradajza i beli luk. Sve kuvati desetak minuta da se umak zgusne, začiniti po ukusu i dodati seckano začinsko bilje.


Kuvane špagete pomešati sa pripremljenim sosom od paradajza i prebaciti u kalup za pečenje u koji smo sipali malo ulja. Ravnomerno rasporediti testeninu, a odgore staviti polovine isečenog čeri paradajza, šnitice pancete i kockice sira. Sve preliti sa malo ulja i staviti u zagrejanu rernu da se fino zapeče 15-20 minuta. Pre služenja posuti seckanim peršunom i poslužiti toplo.:)

Napomena: možete dodati i pečurke, paprike, kolutiće kobasice i dr. ... zapravo šta god vam padne na pamet ili šta se nađe u frižideru. Bon appétit!:)


10 коментара:

  1. Tjesteninu obožavam u svim oblicima! Trenutno radim pizze s pirovim brašnom i isprobavam kako ih najbolje ispeči bez kamena z apečenje i u roli kakvu imam!:)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična ideja, mislim da bi klinci bili oduševljeni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sasvim je jednostavno tako da i klinci mogu biti mali/veliki majstori u kuhinji, uzivace kad sami nesto naprave.:))

      Избриши
  3. recept će nam dobro doći, dve stvari koje deca najviše vole. a i mi odrasli nismo imuni. hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vec sam zamislila kako ti i Cale eksperimentisete i uzivate zajedno u kuhinji.:)) Veliki pozdrav na kvadrat!

      Избриши
  4. Znam kome ce ovo da se dopadne! Garantovano!

    ОдговориИзбриши
  5. Eh, ko ne voli ovakva jela, i za decu i za odrasle :) Vrlo interasantno, za promenu od ustaljenog načina pripreme pizze a i špageta.

    ОдговориИзбриши