четвртак, 22. септембар 2016.

Pitice od patlidžana



Ako do sada možda niste pravili pitu od patlidžana, onda vam najtoplije preporučujem da isprobate.:)

Sastojci: 250 g tankih kora, 100 ml ulja, 100 mineralne vode, 2 patlidžana, 1 crni luk, so, biber, peršunovo lišće, 1 jaje za premazivanje, susam

Priprema:

Patlidžane ispeći u rerni da omekšaju, zatim oljuštiti i sitno iseckati (mogu se samleti i na vodenici za meso). Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk i dodati patlidžan. Sve kratko propržiti, začiniti po ukusu (staviti dosta bibera) i posuti seckanim peršunom. Možete dodati i kašiku ajvara po želji.


Kore za putu iseći na pola tako da se dobiju manje pravougaonici. Svaku koru poprskati sa malo ulja i mineralne vode. Na jedan kraj staviti kašiku fila a krajeve saviti prema unutra. Zamotati kao rolnice i poređati na pleh. Pitice premazati sa malo ulja i vode i peći na 200 C oko 30 minuta. Poslužiti tople uz kiselo mleko.:)


Od preostalih kora možete napraviti omiljenu pitu sa sirom... prijatno grickanje!:))


26 коментара:

  1. ove pitice sa patlidžanom zvuče ukusne i deluju zdrave, bravo, nikad nisam imala takvu ideju za pitice. Ipak kad sam pročitala proceduru i videla sam reč popržiti ne želim da ih jedem, kako bismo mogli da to pravimo još zdravije, sigurno treba prvo malo omekšati crni luk ali kako, ali sad mi je dosla jedna dobra ideja što se kombinaciju tiče...hm u stvari postoje puno kombinacija... ali kako bez prženja?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav, moze se napraviti i bez luka, samo on nekako daje finu osnovu i ukus.:) Plavi se takodje ne mora prziti, dovoljno ga je samo ispeci u rerni i zatim sitno naseckati.:)

      Избриши
  2. uh kakve dve divne I vrlo jednostavne ideje, hvala puno. bas imam u frizideru I kore I plavi patlidzan, pravim cim dodjem kuci.

    ОдговориИзбриши
  3. Uuuuu, 'de me nađe! Patlidžan obožavam i pravim godinama pitu od njega, ali ove tvoje pitice su mrak! ❤ A sviđa mi se i kako si motala pitu sa sirom, pa će to ubrzo kod mene na probu..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gago, znam da volis patlidzan, a pitice su zgodne jer budu fino hrskave sa svih strana. Trouglasta pita je klasik, pa kad sam vec napravila slicicu da se malo podsetimo.:)

      Избриши
  4. Одговори
    1. Ne ispadne ih puno, ovo je bas mera za probu, pa se mogu reprizirati ako se ukucanima dopadnu.:))

      Избриши
  5. Одговори
    1. Sefu se vise svidjaju one druge, tako da sa patlidzanom sve poruckamo komsinica i "moi".:))

      Избриши
  6. Uh, kako ovo fino izgleda! Obozavam patlidzan! Verovatno cemo uskoro da probamo...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super, samo nemoj odmah otkriti ukucanima sa cime su pravljene, neka malo pogadjaju.:))

      Избриши
  7. Interesantne su ove pitice.Drugačije su motane sa patlidžanom.Baš mi se sviđaju!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Rolnice su posebno hrskave i lepo se ispeku sa svih strana, a mogu se napraviti i sa nekim drugim filom.:)

      Избриши
  8. Kod Vas Lana uvijek sve jako privlačno i slasno izgleda.. pa tako i ove rolnice!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno draga Nado, nedostaju mi tvoji lepi receptici.:)) p.s. mozemo na "ti", nadam se da se ovde svi ugodno osecamo.:))

      Избриши
  9. Одговори
    1. Baka je uvek tako pravila pitice sa sirom, zgodne su jer se mogu grickati bez viljuske i noza.:))

      Избриши
  10. Baš ti hvala što si me podsetila na ove pitice...davno,davno sam pravila pitu od patlidžana i mogla bih da je ponovim...pitice su ti prelepe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eno stavih sliku na Coolinariku a uskoro ću staviti recept i na blog...hvala ti na ideji za rolnice.

      Избриши
    2. Videla sam slicicu na fejsu, hvala puno i tebi na isprobanom recepticu.:)))

      Избриши
  11. ..."Ako do sada možda niste pravili pitu od patlidžana"...

    Nisam nikad. Pravila sam večeras pitu sa sirom i ostalo mi je nekoliko kora, a imam i patlidzan, pa... :))

    ОдговориИзбриши