петак, 26. август 2016.

Pikantna testenina sa kobasicama


Nastavljamo sa predlozima za ukusni i brzi ručak sa testeninom, ovog puta u pikantnoj kombinaciji sa kobasicama i sosom od paradajza.

Sastojci: 300 g dimljenih suvih kobasica, 1 crni luk, 2 čena belog luka, 2 veća paradajza, 400 g testenine (pužići, fusili i sl.), 4dl pilećeg bujona (može i od kockice), so, biber po ukusu, naribani kačkavalj, peršunov list

Priprema:

Crni luk iseckati na sitne kockice i propržiti na malo ulja. Dodati kobasice isečene na kolutiće i kratko propržiti zajedno sa lukom.

Paradajz na kratko spustiti u vrelu vodu, oljuštiti i iseći na kockice. Sve propržiti zajedno sa kobasicama, dodati i beli luk. Zatim sipati testeninu i preliti pilećom supom. Sačekati da provri, a zatim smanjiti temperaturu i kuvati oko 15 minuta dok testenina ne omekša. Po potrebi dodati još malo supe ili vode.

Pomeriti sa ringle, posuti naribanim sirom i staviti u rernu da se kratko zapeče, desetak minuta biće dovoljno da se sir fino otopi. Pre služenja posuti seckanim peršunom ili mladim lukom. Poslužiti toplo uz svežu zelenu salatu... prijatno!:)



11 коментара:

  1. Obozavam ovakva jednostavna jela za veceru (za nas glavni obrok u toku dana) tokom nedelje. Savrseno izgleda!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Taman za jednu finu vecericu, nadam se da ce vam se dopasti... bon appetit!:)

      Избриши
  2. Ja bih rado iskoristila ovu testeninu za danasnji rucak :-) Testeninu volim u svim oblicima :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo bih mogla u svako doba za ručak, doručak, večeru pa opet ☺

    ОдговориИзбриши
  4. Jođ jedna odlična ideja za brzo i ukusno jelo :)

    ОдговориИзбриши