уторак, 23. август 2016.

Kruške u lisnatom testu


Kruške su uvek lepa inspiracija za deserte, a ovog puta obukli smo ih u lisnate kaputiće. Za pripremu ovih brzih i ukusnih paketića potrebno je pripremiti:

 
Sastojci: 4 lepe kruške, 500 g lisnatog testa, 1 jaje za premazivanje + kuglica sladoleda po želji

Priprema:
Lisnato testo rastanjiti i iseći 4 veća kvadrata, a odvojiti malo testa za pravljenje listića. Kruške oljuštiti, pazeći da ostanu drškice na vrhu, poprskati limunovim sokom i poređati na pleh preko papira za pečenje.

Na sredini svakog kvadrata od lisnatog testa napraviti mali zarez, pa provući drške. Sve lepo ušuškati u testo, a višak testa podvući ispod voćkica. Od testa koje smo odvojili iseći listiće i tupom stranom noža napraviti "žilice", pa ih prilepiti na vrhu (po dva listića biće dovoljna). 

Umutiti jedno jaje viljuškom i premazati testo i listiće. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-25 minuta. Posuti šećerom u prahu i poslužiti uz kuglicu sladoleda.:)


Kreativna kuhinjica i ovog utorka gostuje na portalu Pošalji recept a tamo vas čeka recept za jedan fini Tart tatin sa kruškama, navratite da se zasladimo zajedno.:))


16 коментара:

  1. Sad si me bacila u dilemu sta od ova dva predloga da napravim u subotu. Eci-peci pec...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Da resimo dilemu, moze par kruskica u "kaputicu" i mini tart... eto, nadam se da je pomoglo.:))*

      Избриши
  2. Mnogo mi se sviđaju kruške u lisnatom testu.Divno izgledaju i praviću čim pre.
    Zbilja divno! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bice mi drago ako isprobate receptic, moze se praviti i jabukama, sljivama ili drugim vocem, svako je fino na svoj nacin.:) Saljem lepe pozdrave!

      Избриши
  3. ICH liebe BIRNEN
    und wenn sie dann auch noch so LECKER verpackt sind
    umso mehr,,,

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hello, Birgit... thanks for yours lovely comments!:) Hope you will try some of the recipes... wish you a wonderful evening!:)

      Избриши
  4. Divan recept. Pravim moje obučene jabuke tako ali i sakruškana izgleda jako lepo

    ОдговориИзбриши
  5. Divota! ❤ Nisam do sada "oblačila" voće u lisnato testo, ali ću isprobati jer izgleda božanstveno! 👌

    ОдговориИзбриши