уторак, 30. август 2016.

Brzi ručak sa kobasicama


Receptić za paprike (sa kobasicama) sa slike pogledajte na portalu Pošalji recept gde kuhinjica gostuje ove nedelje.:) A u nastavku sledi recept za ukusnu testeninu sa kobasicama i patlidžanima, možda će poslužiti kao ideja za brzi letnji ručak, a ujedno je i četvrti predlog našeg letnjeg jelovnika.:)

Testenina sa kobasicama i patlidžanima


Sastojci: 500 g testenine po izboru (recimo školjkice), 300 g svežih kobasica, 1 patlidžan, 1 crvena paprika 1 crni luk, 1 čen belog luka, 2 paradajza, so, biber, peršun, bosiljak

Priprema:

Patlidžan oljuštiti i iseći na šnite, posoliti i ostaviti da pusti sok. Zatim upiti kuhinjskim papirom i iseckati na kockice. Paradajz na kratko spustiti u vruću vodu, oljuštiti i iseckati na kockice. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati papriku iseckanu na kockice i kobasice.

Izvaditi nadev iz svežih kobasica i propržiti zajedno sa lukom par minuta, a zatim dodati ostalo povrće. Sve zajedno dinstati desetak minuta dok ne omekša, posoliti i pobiberiti po ukusu.

U međuvremenu skuvati testeninu u posoljneoj vodi, ocediti i izmešati sa pripremljenim nadevom. Posuti seckanim bosiljkom ili peršunom i poslužiti toplo. Prijatno!:)


4 коментара:

  1. Paprike sam probala i savrsene su, moram da ti javim! Hvala ti puno. Ova testena je sjajna ideja za rucak! Mmm, njam ☺ ♥♥♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga, hvala ti puno na isprobavanju i lepim utisicma, drago mi je da vam se svidelo.:)

      Избриши
  2. Što da velim, spremila, pa u program za pripremu dok obilje paprika traje.

    ОдговориИзбриши