четвртак, 18. август 2016.

Brzi letnji ručak - fusili sa tikvicama


Nešto novo, nešto staro... miks ukusnih jela sa testeninom, kao najava za receptiće ovog meseca.:) Krećemo od omiljenih spiralica (fusili) sa tikvicama da ih iskoristimo dok traje sezona. Kod mene ih često možete videti u receptima, nekako su mi najdraže od svih vrsta testenina.

Da li i vi imate neku omiljenu testeninu sa kojom najradije pripremate jela, možda neki savet ili omiljenu kombinaciju, slobodno napišite.:))

Fusili sa tikvicama


Sastojci: 400 g fusila ili neke druge testenine, 1 srednja tikvica, 1 crni luk, 1 češanj belog luka, so, biber, ulje, parmezan, bosiljak

Priprema:

Crni luk iseckati na sitne kockice i propržiti na malo ulja da postane staklast. Dodati seckani beli luk i brzo promešati da fino zamiriše. Mladu tikvicu prepoloviti po dužini, a zatim iseći na kolutove zajedno sa korom. Dinstati zajedno sa lukom 5-6 minuta dok ne omkeša.

Skuvati testeninu u slanoj vodi, ocediti i lagano izmešati sa povrćem. Posuti naribanim parmezanom po želji i listićima bosiljka. Poslužiti toplo kao ukusan brzi letnji ručak.  Prijatno!:)



Podsetite se recepta za gratiniranu testeninu sa povrćem (slika desno, prvi red) u magazinu MEZZE (septembar 2014, na str. 44-45) i prelistajte ostale zanimljive receptiće.:)

Sledeće nedelje stiže recept za školjkice u finom sosu sa kobasicama....mmmm.:))

4 коментара:

  1. Pasta je idealna za ovakve salatice i kad je vrućina veoma prija. A taj recept sledeće nedelje sam pravila sa školjkama i kobasicom .Iako sam bila prvo skeptična na kombinaciju , jelo je super.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pasta je vrlo inspirativna, od malo sastojaka i za relativno kratko vreme napravis fini ruckic ili veceru.:)))

      Избриши