среда, 27. јул 2016.

Ledeno osveženje na 35+:)


Ko je za sladoled?:)))) Brzo pogledajte receptiće dok se ne rastope i uživajte u lepom i toplom vremenu... (nadam se da više neću praviti tako duge pauze, slede novi receptići i sličice uskoro:))).

Sladoled od dinje


Sastojci: 2 šolje pasirane ananas dinje, 2 šolje jogurta, 1/2 šolje šećera (može i manje, po ukusu)

Priprema:

Dinju oljuštite, isecite na manje kocke i usitnite u belnderu ili ispasirajte. Dodajte jogurt i zasladite šećerom ili medom po ukusu. Ostavite par sati u zamrzivaču da se fino rashladi.

Pošto se ovaj sladoled prilično stegne, najbolje ga je sipati u plitke posude jer će se tako lakše izvaditi. Možete ga izvaditi pola sata ranije iz frižidera, pa će malo popustiti pre služenja. Ako se baš, baš stegne, jednostavno ga isecite na kockice i tako poslužite.:))


Sladoled od banana (i višanja:)


Sastojci: 2-3 zrele banane, šolja višanja (ili drugog crvenog voća), čokolada za prelivanje, malo seckanih lešnika

Priprema:

Banane isecite na manje komadiće i usitnite u blenderu. Rasporedite u kalupiće ili manje plastične čaše. U jedan deo smese možete dodati i višnje (ili neko drugo voće po želji), pa sve zajedno još kratko izmiksati. Ostavite na hladnom par sati i ne zaboravite da stavite drvene štapiće kad smesa počne da se steže.

Ovaj sladoled se brzo topi, pa kad ga izvadite iz kalupa, brzo ga prelijte pripremljenom čokoladnom glazurom i pospite seckanim pečenim lešnicima. Za glazuru rastopite malo čokolade na tihoj temperaturi i dodajte kašiku-dve ulja ili slatke pavlake.:)



Sorbe od limuna na štapićima


Sastojci: 100 ml vode, 100 ml penušavog vina, 200 g šećera, 1 ceo limun + nekoliko kolutića svežeg limuna, listići mente

Priprema:

Napravite sirup od vode i šećera i ostavite da se prohladi. Dodajte penušavo vino, sok i koricu jednog limuna, a nekoliko kolutića ostavite na stranu. Sipajte u manje plastične čašice i stavite po kolutić svežeg limuna (i listić mente po želji:). Ostavite par sati u zamrzivaču da se fino stegne. Pre nego što se sasvim zamrzne, stavite drvene štapiće i vratite u zamrzivač da se rashladi do kraja.

Pre služenja blago stisnite plastične čašice ili ih na kratko stavite pod toplu vodu i poslastica na štapiću će lako izaći.:)

U letnjem dvobroju magazina MEZZE možete pronaći još puno lepih ideja za letnje poslastice.:)))

18 коментара:

  1. Ovaj sorbe sa limunom je fantastičan! Odlična je ideja za kombinovanje sa šampanjcem.

    ОдговориИзбриши
  2. Slažem se s Tanjom, sorbet je divan! Odlična ideja. Fotke su fantastične, već te sam pogled na njih osvježi. Draga, u naslovu posta fali ti o - nije sveženje, nego osveženje.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj, hvala puno... sinoc sam kasno kuckala, pa sam izgleda progutala slovca.:)))

      Избриши
  3. Pa koliko me ovo samo mami :) Nikako da pazarim kalupe za sladoled majku mu. Ove poslastice deluju njami! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Mogu se sada naci bas fini kalupici, a kao prva pomoc odlicno ce posluziti i plasticne casice.:))

      Избриши
  4. Ma, bravo! ❤ Sve mi se sviđa, a sve je jednostavno za pripremu! 👍

    ОдговориИзбриши
  5. Neznam koji bih pre odabrala, ali sorbe od limuna mi je prava inovacija:)) Predivna prezentacija!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vrlo brzo se pravi, verujem da bilo fino napraviti i od nekog drugog citrusnog voca.:))

      Избриши
  6. Анониман31. јул 2016. 01:45

    Meni se dopada sorbe od limuna ali više kao izmedju nekih obilnih jela da aočisti ukuse ostalih. Za mene najbolji jes sladoled od dinja!

    ОдговориИзбриши
  7. Tvoje slike su san snova :) Prvo me dočekao buket ruža, a zatim ove prelepe slike sladoleda, koje govore 1000 reči :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ruzice je sef kupio na pijaci, pa sam zelela da ih ovekovecim i malo osvezim blog.:))

      Избриши
  8. Kako ludilo od osveženja ja propustih :-( Ovajsorbe od limuna je prosto fantastičan, moje ćerke ceo vikend su pravile mohito.
    Šta misliš lanice kad bi se tu dodalo i malo belog ruma? Baš sam se navadila :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veki, nisi nista propustila, kasnim sa recepticima, dobro je da ih nisam objavila u zimu.:))) Verujem da bi sa rumom bilo odlicno, mali dasak egzotike sigurno nece skoditi... samo napred!:))

      Избриши