четвртак, 5. мај 2016.

Kod Gage u kujni


Možda nas vreme nije baš poslužilo za vreme praznika, ali nadam se da se ste lepo odmorili i isprobali neke nove receptiće.:) A kako na gastro blogovima ne manjka inspiracije, zaputićemo se odmah kod Gage u kujnu i pogledati šta se sve fino tamo kuva, a sve u okviru dobro poznate blogerske igrice FBI rukavice.

Gaga za sebe, u šali, voli da kaže da je odložila dirignetski štapić, zamenila ga varjačom i razmahala se po kuhinji, i to je prvo što ćete pročitati kada otvorite stranice njenog bloga.:) A tamo sve vrca od čarolije ukusa i mirisa, divnih boja i kombinacija sa puno svežeg povrća, nećete ni primetiti da nema mesa, a nije ni ni potrebno.:)

Ovo je bio moj izbor posle dvomesečnog istraživanja Gagine kujne (linkovi do recepata su u naslovima iznad slika:).

Gözleme sa sirom


Veoma su nam se dopale ove tanke pitice sa filom od sira (u originalu su još punjene sa spanaćem:). Nešto poput tortilja, samo preklopljenih i punjenih, vrlo brzo se pripremaju i odličan su lagan i ukusan doručak - toplo ih preporučujem za probu!:)


Verujem da bi bile fantastične i sa drugim nadevom, svakako ću ih ponovo praviti.:)))


Zapečena palenta


Šef baš nije ljubitelj ovakvih kombinacija, ali ja sam uživala.:) Volim što su svi Gagini recepti lepo i precizno objašnjeni, nema tu puno komplikovanja i zapravo shvatite da su najbolje jednostavne stvari. Ovo je jelo koje ću praviti još puno puta, zapravo jedva čekam da ga ponovo pripremim!:))



Mogu komotno reći - patlidžan u svom najboljem izdanju!:) Malo ulja, pa malo sosa od paradajza, pa još kriškica sira odgore, i onda u sve u rernu da se fino rastopi... a i vi isto od miline kada ih probate.:)))

 Karfiol pizza


Ne mora se uvek praviti testo od kvasca i brašna, može neki put i od karfiola.:) Pa onda redom dodajete malo grilovanog povrća i sira, pa malo začina ili šta se već nađe u frižideru. A zatim pravac u rernu dok ne postane hrskavo i fino - prste da poližete!:))

 Pogačice "koliko-toliko"


Divan klasik, omiljen i strašnooo "zarazan" - zato oprez ako ih budete pravili, nećete ni primetiti kada nestanu iz činijice.:) Nego, vi napravite odmah lepo duplu meru, tako će potrajati bar malkice duže, recimo dok otkuckate novi post za blog.:D

Zalepljeni poljupci


I za kraj nešto slatko i skroz romantično - poljupci od puslica (pa vi sada budite karakter i poručkajte  jednu - dve:). Kod mene su u maloj varijaciji, orahe sam "zalepila" na puslice i poprskala ih malo sa čokoladom - mmm, samo se tope i divno krckaju.:)

U planu za pravljenje je bio još i Mont Blanc ali neka ostane za neki naredni put.:) Draga Gago, puno hvala na svim divnim receptima i inspiraciji, svakako dolazim po repete!:))

25 коментара:

  1. Stvarno izuzetan blog. Svašta sam isprobala, naročito namaze al znaš moj problem slikanja. Kad god hoću nešto bez mesa ja trknem kod Gage.

    Tvoj izbor mi se jako sviđa!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti si Vesna jedno srce najveće! ♥

      Избриши
    2. Veki, slazem se sa tobom, Gagin blog je izvor najlepse inspiracije.:)) p.s. potpisujem i sve za Vesnu.:)))♥

      Избриши
  2. Jee, jeeee, jeeeeeeeeeeeee! Ovo je baš da se radujem na sav glas! 🌺
    Koja lepota od slika i onoga na slikama - jelo, posuđe, dekoracija, ma sve! 👍 Gledam ono što si napravila i divim se kako sve izabrano kod tebe fantastično izgleda.. Počastvovana sam ovako lepom promocijom mojih recepata. Hvala na divnim rečima upućenim blogu i na pohvalnim komentarima upućenim jelima (i kolačiću) koje si isprobala!
    Grlim te i šaljem poljupce.. 💕

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))) Draga Gago, hvala puno tebi na divnim recepticima i uvek pazljivim komentarima.:) Iskreno, nisam ni znala da kuhinjica bez mesa moze biti tako raznovrsna i ukusna, vraticu se sigurno po repete kod tebe... puuuno poljubaca!:))) 🌺🌺🌺

      Избриши
  3. Super odabir. kako sam preskočila ove pogačice kada sam pretraživala Gagin blog u potrazi za receptima uopće mi nije jasno. Super izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  4. I ja sam puno toga pinala kako bih pripremala, pa ništa! Prošlo vrijeme!:)) Odličan odabir i prezentacija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma, nikad nije kasno, mozemo uvek isprobati i nezavisno od igrice.:)) cmoook..

      Избриши
  5. Odlična prezentacija Gaginih recepata, ja sam ih oduvek volela a i dalje ćemi biti inspiracija za pravljenje jela bez mesa.

    ОдговориИзбриши
  6. Divno si sve pripremila! Ne mogu oci odvojiti sa ovih puslica :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem da su u originalu (po Gaginom receptu) jos bolje, nego imam neku sasavu rernu koja tako sporo susi kolacice, da bi orasi verovatno izgoreli dok se belanca osuse.:D

      Избриши
  7. Tebe, nema, nema, pa kad izbaciš post - sve duhove uzburkaš :)

    Odličan ti je izbor, odlična priprema, a odlični su i recepti sa izvora :) Slike su, kao i uvek, da sediš i gledaš u njih.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман7. мај 2016. 02:40

    Super su Gagini Recepti a i tvoj izbor je pravi . Meni su najomiljenije ove pitice

    ОдговориИзбриши
  9. Uživala sam u Gaginim receptima a i u tvojoj prezentaciji. ♥ Divna zbirka!

    ОдговориИзбриши
  10. Odlicna ponuda recepata.. ove gozleme su mi posebno zapale za oko :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uhh, kod Gage ne znas sta je bolje, da li fotke ili recepti... gozleme toplo preporucujem!:))

      Избриши
  11. Sve super izgleda, uskoro radim karfiol pizzu koju nisam stigla u izboru...

    ОдговориИзбриши