недеља, 4. октобар 2015.

Punjena veknica


Nešto krckavo, toplo i ukusno, više kao ideja nego recept.:) Ako vam je možda ostala veknica hleba, baget ili zemička, napunite je filom po želji, zagrejte malo u rerni i dobićete instant brzu večeru ili ukusan doručak.:) Kao inspiracija je poslužio ovaj receptić.:)

Punjena veknica za doručak/večeru


Sastojci: 1 baget ili 2 manje veknice, 250 g krem sira, 100 g pancete, 100 g kačkavalja, vezica mladog luka, peršunovo lišće, so, biber + malo maslaca za premazivanje

Priprema:

Veknicu presecite na pola (ili na 2-3 dela ako punite baget) da biste lakše izdubili. Izvadite sredinu ali ostavite oko 0,5 cm ivice. Sjedinite sve sastojke za fil i napunite sredinu. Zatim, zasecite nožem na šnitice 1 cm debljine, ali pazite da ne presečete hleb. Premažite maslacem i zapecite 15-tak minuta u rerni. Poslužite toplo, prijatno grickanje!:)


Nadev: pancetu i mladi luk isecite na kockice i propržite na malo ulja. Kačkavalj isecite na sitne kockice ili narendajte. Izmešajte krem sir, dodajte pržene kockice pancete i kačkavalj. Probajte, posolite i pobiberite još malo ako je potrebno. Možete dodati i seckanu šunku, pečurke, paprike itd.

Na kraju sve premažite maslacem ili samo stavite par listića odgore, možete dodati i malo belog luka za pikantniji ukus. Prijatno!:)


Možda će vam se dopasti i ovi recepti od hleba:


1. Rascvetani hlepčić
2. Pull apart hleb sa začinima (by Pomoravka)
3. Slana torta od kockica hleba
4. Zapečeni hlepčići sa pestom i sirom
5. Brodići sa jajima (po Sanjinom receptu)

4 коментара: